Categorie archief: Uncategorized

Nog niets beschikbaar

Er is op deze pagina nog niets beschikbaar. Sorry!

Deze pagina gaat over het programmeren in bedrijven. Ik ga in deze serie bij  bedrijven langs waar veel wordt geprogrammeerd. Ik ga dan niet alleen bij het bedrijf rondkijken, maar ook een programmeur interviewen. Bent u een bedrijf en wilt u dat ik bij u langskom? Stuur dan een mailtje of benader mij via social media(Twitter en Facebook).

CodeKlas

Afgelopen woensdag(1 april) werd het boek CodeKlas gelanceerd. Dit gebeurde onder leiding van Pauline Maas. Jammergenoeg kon ik hier niet bij zijn, maar ik heb het boek wel gekregen bij de Gouden @penstaart verkiezing. Ik heb de GameStudio van het Klokhuis 

CodeKlas is een inspiratieboek over programmeren met kinderen, voor leraren en ouders van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Centraal staan vragen als: Wat is er zo leuk aan leren programmeren? En waarom zouden kinderen dat al op jonge leeftijd moeten leren? Hoe ga je zelf met kinderen aan de slag, op school en thuis?

  

 

Bendoo Box

Er waren alleen Engelse fabrikanten die producten voor de Raspberry Pi maakten. Daar is verandering in gekomen. Er is een Nederlands pakket voor de Raspberry Pi ontwikkelt genaamd Bendoo Box. Bendoo Box heeft een heel pakket samengesteld waar veel tools inzitten om te leren programmeren voor 99 euro. Er zit alles in wat je nodig hebt om te leren programmeren van een toetsenbord tot een Power kabel. Er is ook iets bijzonders in de doos gedaan. Je krijgt er een domeinnaam bij die voor 2 jaar lang gratis is. Dat is natuurlijk wel heel goedkoop voor wat het waard is.

De site van Bendoo Box.

Geschreven review over de Devine Pro USB-1

Hoi en welkom bij deze geschreven review van JorCademy. Vandaag, ga ik de Devine Pro USB-1 microfoon reviews. In de unboxing heb ik gezegd dat deze microfoon een stevig uiterlijk had. Vandaag gaan we kijken of het geluid van deze microfoon goed is. Eerst testte ik hem op de Mac en dat was best goed geluid. Het was een warmer geluid dan de headset die ik aan het begin van de video op had. Wat wel gek was, is dat de rechterkant van de microfoon het geluid beter opvangt dan de linkerkant. Dan moet je mono opnemen en is dat probleem opgelost. Daarna testte ik hem op mijn PC. Ik had in een review gelezen, dat de microfoon niet werkt onder Windows 8. Dat had ik jammergenoeg niet kunnen testen want ik heb een Windows 7 PC. Op windows 7 is het net zo goed geluid als op de Mac.

Unboxing Devine Po USB-1

Ik heb lang geen filmpjes meer gepost op YouTube. Vanaf nu ga ik proberen om meer filmpjes te maken en het professioneler aan te pakken. Daarom ben ik op het idee te komen om een goeie maar betaalbare microfoon te kopen. Toen Podcast microfoons opzocht op internet, kwam ik gauw bij de Devine Pro USB-1.

Hier zien jullie de unboxing:

CodeCombat

Hou je van spelletjes waar je een leger van ridders en andere krijgers moet besturen? Dan is CodeCombat echt iets voor jou. Je kan kiezen of je in JavaScript of Python wilt programmeren. Je kan dan een leger besturen in de programmeertaal die jij gekozen hebt. Jijzelf zie je als een tovenaar. Het is het zeker waard om te spelen. Veel programmeerplezier!

 

Besturingssysteem voor Raspberry Pi genaamd Kano

Er is een heel leuk besturingssysteem ontwikkelt voor de Raspberry Pi genaamd Kano, die heel erg leuk gemaakt is voor kinderen. Je kunt er van alles mee wat een kind heel leuk vindt. Bijv. Minecraft, filmpjes op kijken, programmeren en nog veel meer. Je kan ook een starters pakket kopen voor 100 euro. Daar zit dan in: een Raspberry Pi, een power kabel, een SD Card en een ethernet kabel. Ik ben heel erg blij dat Kano is ontwikkelt. Zo gaan misschien ook jongere kinderen van 7/8 jaar al aan de slag met programmeren. Alvast (als je het gaat downloaden) veel speel en programmeer plezier!