Categorie archief: Reviews

WWW.wat?

Het digitaal vaardig maken van vooral kinderen is populair en dus geldt dit ook voor het maken van leertools daarvoor. Dit kunnen programma’s en websites zijn, maar ook boeken worden steeds populairder voor dit onderwerp. Een boek als WWW.wat? (door Jane Baer-Krause en Jan von Holleben, vertaald door Joukje Akveld) is zo’n boek over digitale vaardigheden.

Dit oorspronkelijk Duits boek gaat kortom over het internet. Hierin vind je antwoorden op vragen als ‘Wie heeft internet uitgevonden?’ en ‘Wie was de eerste gebruiker?’, maar ook wordt er geschreven over andere belangrijke onderwerpen, zoals hacken en virussen. Dit in verband met internet maakt het boek een ideaal overzicht als het gaat om verbanden tussen dit soort onderwerpen.

Natuurlijk staat er ook wat in over programmeren. Er wordt namelijk geantwoord op de vraag ‘Spreken computers verschillende talen?’, waarbij dus sowieso al elementen van de opmaaktaal HTML worden beschreven. Onder het stukje over deze opmaaktaal wordt duidelijk beschreven wat programmeren nu eigenlijk is en met welke tools je de beginselen van het programmeren kunt leren.

Helemaal achterin het boek vind je nog een paar pagina’s met leuke websites waar je verschillende onderwerpen als programmeren nog wat beter kunt bestuderen. Nog een pagina verder kun je nog een hele handige woordenlijst vinden met alle termen die in het boek worden beschreven. Kortom krijg je voor €17,95 een heel leuk en leerzaam boek.

Bestel WWW.wat? nu bij bol.com

Audio-Technica ATH-M30x headphone

Als je een goeie headset zoekt die je voornamelijk wilt gebruiken voor bijv. het editen van video’s of gewoon voor dagelijkse bezigheden, Dan is de Audio-Technica ATH-M30x headphone een goeie optie. Deze hoofdtelefoon heeft een mooi design. Ook kan hij wel tegen een stootje. Hij zit ook heel fijn. De oorkappen gaan met de vorm van het oor mee, en je kan hem lang ophouden. Je voelt wel dat je iets op je hoofd hebt, maar het is niet een hele zware headphone. Dan komen we bij het geluid van de Audio-Technica, en dat is prachtig geluid. Hij heeft geen surround, maar dat is volgensmij alleen heel goed voor gamers. Als je bijv. muziek wilt luisteren is deze koptelefoon echt iets voor jou. Dus als je een goeie koptelefoon zoekt, en als je 60 euro over hebt voor een goede koptelefoon, dan is deze echt een aanrader.

Unknown

 

Programmeren voor Kinderen

Programmeren voor kinderen:

We weten allemaal dat programmeren broodnodig is. Daarom worden er zoveel mogelijk tools ontwikkeld om (vooral)kinderen te leren programmeren. Jammergenoeg zijn die tools vaak in het Engels, maar gelukkig worden er de laatste tijd steeds meer tools ontwikkeld in het Nederlands waaronder het boek “Programmeren voor kinderen”.
Illustraties:
Het boek is geschreven door Carol Vorderman en staat vol met tips en trucs. Al die informatie staan tussen hele kleurrijke illustraties die heel kindvriendelijk zijn. Die illustraties zijn in de vorm van pixels of blokjes. Daarom worden de poppetjes ook wel pixelpoppetjes genoemd. Het boek heeft ook weetjes bij bepaalde onderwerpen. Die staan in kleine vlakjes.
Onderwerpen:
Er worden in het boek verschillende onderwerpen behandeld. Bijv: Scratch, Python en de Raspberry Pi. Die onderwerpen zie je in het boek als een soort hoofdstukjes. Aan het eind van het boek staan allemaal bekende programmeurs. Denk dan bijv. aan Bill Gates(Microsoft) en Mark Zuckerberg(Facebook).
Mening:
Ik vind dit boek een heel mooi initiatief om mee te beginnen met programmeren. Vooral ook omdat het boek Nederlandstalig is(wat heel uniek is) maar natuurlijk ook omdat kinderen hiermee goed kunnen beginnen aan de digitale vaardigheid. Ik vind het ook heel goed dat er in dit boek de Raspberry Pi wordt genoemd. Kinderen en hun  ouders denken namelijk dat de benodigdheden te duur zijn, maar de Raspberry Pi kost maar 35 euro en meestal hebben de kinderen thuis al een monitor, toetsenbord en muis.
Samengevat is dit boek zeker een aanrader!