Categoriearchief: Reviews

WWW.wat?

Het digitaal vaardig maken van vooral kinderen is populair en dus geldt dit ook voor het maken van leertools daarvoor. Dit kunnen programma’s en websites zijn, maar ook boeken worden steeds populairder voor dit onderwerp. Een boek als WWW.wat? (door Jane Baer-Krause en Jan von Holleben, vertaald door Joukje Akveld) is zo’n boek over digitale vaardigheden.

Dit oorspronkelijk Duits boek gaat kortom over het internet. Hierin vind je antwoorden op vragen als ‘Wie heeft internet uitgevonden?’ en ‘Wie was de eerste gebruiker?’, maar ook wordt er geschreven over andere belangrijke onderwerpen, zoals hacken en virussen. Dit in verband met internet maakt het boek een ideaal overzicht als het gaat om verbanden tussen dit soort onderwerpen.

Natuurlijk staat er ook wat in over programmeren. Er wordt namelijk geantwoord op de vraag ‘Spreken computers verschillende talen?’, waarbij dus sowieso al elementen van de opmaaktaal HTML worden beschreven. Onder het stukje over deze opmaaktaal wordt duidelijk beschreven wat programmeren nu eigenlijk is en met welke tools je de beginselen van het programmeren kunt leren.

Helemaal achterin het boek vind je nog een paar pagina’s met leuke websites waar je verschillende onderwerpen als programmeren nog wat beter kunt bestuderen. Nog een pagina verder kun je nog een hele handige woordenlijst vinden met alle termen die in het boek worden beschreven. Kortom krijg je voor €17,95 een heel leuk en leerzaam boek.

Bestel WWW.wat? nu bij bol.com

Audio-Technica ATH-M30x headphone

Als je een goeie headset zoekt die je voornamelijk wilt gebruiken voor bijv. het editen van video’s of gewoon voor dagelijkse bezigheden, Dan is de Audio-Technica ATH-M30x headphone een goeie optie. Deze hoofdtelefoon heeft een mooi design. Ook kan hij wel tegen een stootje. Hij zit ook heel fijn. De oorkappen gaan met de vorm van het oor mee, en je kan hem lang ophouden. Je voelt wel dat je iets op je hoofd hebt, maar het is niet een hele zware headphone. Dan komen we bij het geluid van de Audio-Technica, en dat is prachtig geluid. Hij heeft geen surround, maar dat is volgensmij alleen heel goed voor gamers. Als je bijv. muziek wilt luisteren is deze koptelefoon echt iets voor jou. Dus als je een goeie koptelefoon zoekt, en als je 60 euro over hebt voor een goede koptelefoon, dan is deze echt een aanrader.

Unknown