Ik ben Nick Jordan, 18 jaar oud en de bedenker van JorCademy.

Ik woon in Rotterdam Ommoord, en ik zit in de zesde klas VWO van het Laurens Lyceum. Ik ben begonnen met programmeren in eind 2012. In die jaren tijd ben ik heel goed geworden in Scratch (een programmeertaal voor kinderen). Nu ben ik o.a. bezig met Python, Java, C# en het maken van websites, waar ik ook best goed in ben. In de toekomst wil ik o.a. applicaties maken voor iOS, Google Play en Windows. En ik wil een groep opzetten van programmeurs waar ik samen mee wil ontwikkelen.

Waarom is leren programmeren belangrijk

Het is belangrijk dat kinderen vanaf jongs af aan leren programmeren, maar waarom precies? Vroeger in de jaren 80 had je computers die veel minder ontwikkel waren dan de computers van nu. Een voorbeeld is de ZX Spectrum en de Commodore 64. Als je een spelletje wou gaan spelen moest je een spel inladen of het spel opstarten met code. Daardoor kreeg je ook vaker te maken met programmeren dan nu. In die tijd waren er ook veel meer mensen die zich inschreven voor informatica bij de universiteit. Tegenwoordig is dat juist niet zo. Er zijn veel minder mensen die zich inschrijven voor informatica, en als er mensen zijn hebben ze veel minder kennis dan vroeger. En bij de computers van tegenwoordig krijg je niet snel te maken met programmeren. Als je een spelletje wilt spelen ga je gewoon naar internet, of je download een spel en je kan het gelijk spelen. De mensen die tegenwoordig games en websites maken leerden dat natuurlijk rond de jaren 80 en 90, dus zijn ze daarmee opgegroeid. De jeugd van tegenwoordig zal niet snel te maken krijgen met programmeren. In de toekomst zullen er dus veel minder programmeurs zijn. Wie moeten er dan de games maken die we zo leuk vinden? Kort gezegd is programmeren heel erg belangrijk.

Hoe kun je leren programmeren?

Het is heel moeilijk om te beginnen met programmeren, want waar moet je dat precies doen?

Scratch:

Het handigste is om te beginnen met Scratch. Scratch is een programmeertaal waarmee je leuke spelletjes en programma’s maakt. Met Scratch hoef je nog geen code te typen maar moet je met blokjes slepen die dezelfde actie uitvoert als de code.

Python:

Als je klaar bent met Scratch is het handig om met Python te beginnen. Met Python moet je wel code typen, maar is de code makkelijk om te begrijpen. Je kan heel veel leuke modules  gebruiken om een leuke creatie te programmeren.

Prijzen:

  • Gouden @penstaart verkiezing 2015(voor kinderen, door kinderen)

Contact

Heb je nog vragen of wil je me bereiken andere werkzaamheden? Stuur dan een mail naar nick@jorcademy.nl.

14 gedachten over “Over mij

  1. Ik heb het stukje in het A.D. gelezen. Het is fantastisch dat je op jou leeftijd dit soort dingen kan snappen en uitvoeren. Ik ben zelf 77 jaar en begin moeite krijgen met het doorgronden van iets. Het is dan net of de hersenen stil staan. Heel irritant. Ik wens jou heel veel wijsheid en geluk toe en zal af en toe jou website bezoeken om te zien of ik toch iets kan mee pikken. Succes.

    1. Heel leuk om dit te lezen en te weten dat niet alleen kinderen mijn site bezoeken. Het lijkt me heel irritant als je hersenen steeds stil staan en dat je dan even niet kunt denken. Ik hoop dat u veel van mijn site opsteekt en als u vragen hebt kunt u me altijd bereiken en wordt uw vraag zo snel mogelijk beantwoord!

  2. Hoi Nick,

    Vanochtend las ik in de krant over jouw website en waar je mee bezig was. En ik dacht; die ga ik bekijken. Het is een mooie website en je kunt het nog goed uitleggen ook. Ik ben wat ze noemen een beelddenker, ik denk dus in beelden. En de combinatie van beeld en woord samen werkt voor mij prima. Op die manier lukt het mij ook om informatie tot mij te nemen.

    Ook ik ben een stukje oude en ook ik merk dat informatie vasthouden ook wat moeilijke gaat dan vroeger. Daarom blijf ik nog steeds veel lezen en zoveel mogelijk leren. Ik zal daarom jouw site regelmatig blijven bezoeken om nog iets te leren over programmeren.

    Succes verder!

    1. Heel leuk om dit te lezen. Goed om te horen dat u mijn site leuk vindt en dat u hem blijft bezoeken. Ik hoop dat u nog heel veel van mijn site kunt opsteken en als u vragen hebt kunt u me altijd bereiken en wordt uw vraag zo snel mogelijk beantwoord!

  3. Hey Nick!

    Deze website is GEWELDIG, ik ben bezig met mijn werkstuk. Het gaat over programmeren, maar ik wist niet precies waar ik moest zoeken voor veel info. Maar nu weet ik zeker dat ik uit deze website veel informatie haal! Echt super cool dat je als je 13 bent al zo goed en veel kan programmeren! Zelf wilde ik ook graag leren programmeren, maar het lukte nooit. Toen ging ik eens iets proberen met jouw tutorial en toen lukte het wel! Ik was héél blij, maar ik wilde nog iets vragen: Zou jij me wat informatie willen geven over het onderwerp HTML. Dat was namelijk het enige onderwerp waar ik nog mee stugglede! xD

    Dank je :D

    ~Stefan

    1. Hoi Stefan,

      Ik maak inderdaad al heel veel leuke dingen mee en vind het heel leuk om dit soort reacties te krijgen. Fijn om te weten dat er veel informatie uit JorCademy te halen is.

      Ik ben ook aardig goed in HTML en gebruik het best vaak. Ik zou je alleen willen vragen wat je precies wilt weten. Dan kan ik jouw vraag namelijk wat makkelijker beantwoorden ;-).

      Met vriendelijke groet,
      JorCademy
      Ambassador of CodePact

      Nick Jordan
      nick@jorcademy.nl
      Twitter: @jorcademy

  4. Typisch dat jij zoveel goeie reacties krijgt (volledig terecht natuurlijk en je verdient het ook echt, begrijp me niet verkeerd) over dat je op zulke ‘jonge’ leeftijd al zo goed kan coderen (ik heb haat aan het andere ‘nederlandse’ woord) omdat je er ook echt wat mee doet. Als ik het zo zie ben ik zelf net iets verder dan jij bent (HTML & CSS in (ff omrekenen) 2009, JavaScript iets later, tussendoor een vage tijd met gamemaker, PHP rond 2012 en nu Java), alleen ik doe er gewoon niks mee, (best zonde eigenlijk, ik moet echt iets gaan verzinnen…) waardoor niemand eigenlijk weet dat ik het kan. Verder vind ik het erg jammer dat er tegenwoordig de focus erg ligt op scratch en dat soort ‘kinder’ dingen. “In mijn tijd” (ik ben eerder begonnen dan jij maar ik ben wel even oud en zit zelfs op dezelfde school :þ), of eigenlijk gewoon toen ik begon en er heel erg mee bezig was, bestond het nog niet of was het véél minder bekend. Ik ben van mening dat dat soort ‘kinder’-dingen heel leuk enzo zijn, maar ik het eigenlijk raar dat mensen/kinderen die dus “echte code” gebruiken en hetzelfde bereiken evenveel ofzelfs minder aandacht krijgen (dat klinkt echt gemeen maar zo bedoel ik het niet…) Wat vind jij van dit onderwerp?

    (en heb je nog ideeën wat ik kan gaan doen?)

    1. Doordat er op dit moment te weinig programmeurs(coders?? ;-) ) zijn op dit moment, krijgen de mensen/kinderen die nog niet kunnen programmeren wat meer aandacht om dit onder de knie te krijgen waardoor dit probleem wordt opgelost. Dat kan soms in je nadeel zijn, maar later als je het bedrijfsleven ingaat heb je waarschijnlijk de banen voor het uitzoeken aangezien je deze vaardigheden al hebt. Dan krijg je dus juist meer aandacht. Maar je hebt wel gelijk.

      Misschien is Unity iets voor jou:https://unity3d.com/. Daarmee worden vrij professionele games gemaakt.

  5. Beste Nick,
    Na dage zoeken kwam ik jouw site toevallig tegen. Ik vind ook dat iedereen vanaf heden wat programmeren moet leren.
    Ik loop wat leeftijd naar 60 jaar en zit elke dag een 5tal keren hetzelfde te doen op mijn werk. Ik wilde daar een programma voor laten maken maar er is weinig interesse van programmeurs en absurde prijzen. Ik ben daarom zelf begonnen (in Java met Eclipse). Ik heb er veel plezier in, maar ik heb veel moeite. Ik zoek vooral op het internet naar sites waar kinderen word uitgelegd te programmeren en ik heb nu al een basis pagina voor de invoer. In de toekomst wil ik er een 3D invoer scherm aan toevoegen, maar dat is toekomst. Het probleem nu is informatie voor gevorderden. Het schuiven met Array tussen klassen, JTextField Array’s inlezen en doorgeven. De enige site die info geeft is Stack overflow maar dat is vaak weer op een erg hoog niveau.
    Zou jij zin hebben om soms wat adviezen te geven. Ik heb een bedrijf dus het hoeft niet gratis. Ik zou graag wat van jouw horen!

    Met vriendelijke groet, Ton

    1. Dag Ton,

      Bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat je het eens bent met de missie van JorCademy.

      Wat betreft je vraag, ik snap het heel goed dat je een programma zou willen voor het herhalende werk dat je moet doen. Dit is precies waar een algoritme het proces simpeler en sneller kan maken.

      Goed om te horen dat je plezier hebt in programmeren. Maar het is zeker begrijpelijk dat je moeilijkheden hebt. Het maken van een applicatie met UI (en op termijn 3D) in Java is eigenlijk te moeilijk voor een beginner. Je kunt wat dat betreft beter beginnen met een klein project en steeds ambitieuzere dingen maken. Volgens mij is voor het maken van een 3D-omgeving ook een Engine nodig, die je, vermoed ik, zelf wilt maken. Dit is heel moeilijk en er zit heel veel wiskunde achter. Als je echt zelf een 3D-omgeving met UI wilt maken, raad ik je aan om te werken met een game Engine, zoals Unity. Hiermee kun je waarschijnlijk veel sneller iets voor elkaar krijgen en zal het resultaat misschien zelfs wel beter zijn.

      Ik ben zelf niet iemand die gespecialiseerd is en de tijd heeft om echt ‘mee te kijken met grote projecten’, om dat maar even zo te noemen. Ik ben vooral gespecialiseerd in het uitleggen van moeilijke technische concepten aan mensen (met name jongeren) die daar nog onbekend mee zijn. Als ik zelf echt een advies moet geven, dan zou ik toch aanraden te zoeken naar één (of meerdere) programmeurs die het herhalende proces voor je zou(den) kunnen automatiseren. Die werken efficiënt, hebben meer verstand van zaken op dit gebied en kunnen u denk ik het best verder helpen. Het klopt dat programmeurs tegenwoordig vrij prijzig zijn, dat is het effect van het (steeds groter wordende) tekort aan programmeurs. Wat dat betreft is het het best om te bepalen of de automatisering van dit proces de investering in (een) goede ontwikkelaar(s) terugverdient.

      Het spijt me zeer dat ik je geen beter advies heb kunnen geven, maar dit is denk ik het beste antwoord dat ik kan geven.

      Met vriendelijke groet,

      Nick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *