Ik ben Nick Jordan, 18 jaar oud en de bedenker van JorCademy.

Ik woon in Rotterdam Ommoord, en ik zit in de zesde klas VWO van het Laurens Lyceum. Ik ben begonnen met programmeren in eind 2012. In die jaren tijd ben ik heel goed geworden in Scratch (een programmeertaal voor kinderen). Nu ben ik o.a. bezig met Python, Java, C# en het maken van websites, waar ik ook best goed in ben. In de toekomst wil ik o.a. applicaties maken voor iOS, Google Play en Windows. En ik wil een groep opzetten van programmeurs waar ik samen mee wil ontwikkelen.

Waarom is leren programmeren belangrijk

Het is belangrijk dat kinderen vanaf jongs af aan leren programmeren, maar waarom precies? Vroeger in de jaren 80 had je computers die veel minder ontwikkel waren dan de computers van nu. Een voorbeeld is de ZX Spectrum en de Commodore 64. Als je een spelletje wou gaan spelen moest je een spel inladen of het spel opstarten met code. Daardoor kreeg je ook vaker te maken met programmeren dan nu. In die tijd waren er ook veel meer mensen die zich inschreven voor informatica bij de universiteit. Tegenwoordig is dat juist niet zo. Er zijn veel minder mensen die zich inschrijven voor informatica, en als er mensen zijn hebben ze veel minder kennis dan vroeger. En bij de computers van tegenwoordig krijg je niet snel te maken met programmeren. Als je een spelletje wilt spelen ga je gewoon naar internet, of je download een spel en je kan het gelijk spelen. De mensen die tegenwoordig games en websites maken leerden dat natuurlijk rond de jaren 80 en 90, dus zijn ze daarmee opgegroeid. De jeugd van tegenwoordig zal niet snel te maken krijgen met programmeren. In de toekomst zullen er dus veel minder programmeurs zijn. Wie moeten er dan de games maken die we zo leuk vinden? Kort gezegd is programmeren heel erg belangrijk.

Hoe kun je leren programmeren?

Het is heel moeilijk om te beginnen met programmeren, want waar moet je dat precies doen?

Scratch:

Het handigste is om te beginnen met Scratch. Scratch is een programmeertaal waarmee je leuke spelletjes en programma’s maakt. Met Scratch hoef je nog geen code te typen maar moet je met blokjes slepen die dezelfde actie uitvoert als de code.

Python:

Als je klaar bent met Scratch is het handig om met Python te beginnen. Met Python moet je wel code typen, maar is de code makkelijk om te begrijpen. Je kan heel veel leuke modules  gebruiken om een leuke creatie te programmeren.

Prijzen:

 • Gouden @penstaart verkiezing 2015(voor kinderen, door kinderen)

Contact

Heb je nog vragen of wil je me bereiken andere werkzaamheden? Stuur dan een mail naar nick@jorcademy.nl.

12 gedachten over “Over mij

 1. Ik heb het stukje in het A.D. gelezen. Het is fantastisch dat je op jou leeftijd dit soort dingen kan snappen en uitvoeren. Ik ben zelf 77 jaar en begin moeite krijgen met het doorgronden van iets. Het is dan net of de hersenen stil staan. Heel irritant. Ik wens jou heel veel wijsheid en geluk toe en zal af en toe jou website bezoeken om te zien of ik toch iets kan mee pikken. Succes.

  1. Heel leuk om dit te lezen en te weten dat niet alleen kinderen mijn site bezoeken. Het lijkt me heel irritant als je hersenen steeds stil staan en dat je dan even niet kunt denken. Ik hoop dat u veel van mijn site opsteekt en als u vragen hebt kunt u me altijd bereiken en wordt uw vraag zo snel mogelijk beantwoord!

 2. Hoi Nick,

  Vanochtend las ik in de krant over jouw website en waar je mee bezig was. En ik dacht; die ga ik bekijken. Het is een mooie website en je kunt het nog goed uitleggen ook. Ik ben wat ze noemen een beelddenker, ik denk dus in beelden. En de combinatie van beeld en woord samen werkt voor mij prima. Op die manier lukt het mij ook om informatie tot mij te nemen.

  Ook ik ben een stukje oude en ook ik merk dat informatie vasthouden ook wat moeilijke gaat dan vroeger. Daarom blijf ik nog steeds veel lezen en zoveel mogelijk leren. Ik zal daarom jouw site regelmatig blijven bezoeken om nog iets te leren over programmeren.

  Succes verder!

  1. Heel leuk om dit te lezen. Goed om te horen dat u mijn site leuk vindt en dat u hem blijft bezoeken. Ik hoop dat u nog heel veel van mijn site kunt opsteken en als u vragen hebt kunt u me altijd bereiken en wordt uw vraag zo snel mogelijk beantwoord!

 3. Hey Nick!

  Deze website is GEWELDIG, ik ben bezig met mijn werkstuk. Het gaat over programmeren, maar ik wist niet precies waar ik moest zoeken voor veel info. Maar nu weet ik zeker dat ik uit deze website veel informatie haal! Echt super cool dat je als je 13 bent al zo goed en veel kan programmeren! Zelf wilde ik ook graag leren programmeren, maar het lukte nooit. Toen ging ik eens iets proberen met jouw tutorial en toen lukte het wel! Ik was héél blij, maar ik wilde nog iets vragen: Zou jij me wat informatie willen geven over het onderwerp HTML. Dat was namelijk het enige onderwerp waar ik nog mee stugglede! xD

  Dank je :D

  ~Stefan

  1. Hoi Stefan,

   Ik maak inderdaad al heel veel leuke dingen mee en vind het heel leuk om dit soort reacties te krijgen. Fijn om te weten dat er veel informatie uit JorCademy te halen is.

   Ik ben ook aardig goed in HTML en gebruik het best vaak. Ik zou je alleen willen vragen wat je precies wilt weten. Dan kan ik jouw vraag namelijk wat makkelijker beantwoorden ;-).

   Met vriendelijke groet,
   JorCademy
   Ambassador of CodePact

   Nick Jordan
   nick@jorcademy.nl
   Twitter: @jorcademy

 4. Typisch dat jij zoveel goeie reacties krijgt (volledig terecht natuurlijk en je verdient het ook echt, begrijp me niet verkeerd) over dat je op zulke ‘jonge’ leeftijd al zo goed kan coderen (ik heb haat aan het andere ‘nederlandse’ woord) omdat je er ook echt wat mee doet. Als ik het zo zie ben ik zelf net iets verder dan jij bent (HTML & CSS in (ff omrekenen) 2009, JavaScript iets later, tussendoor een vage tijd met gamemaker, PHP rond 2012 en nu Java), alleen ik doe er gewoon niks mee, (best zonde eigenlijk, ik moet echt iets gaan verzinnen…) waardoor niemand eigenlijk weet dat ik het kan. Verder vind ik het erg jammer dat er tegenwoordig de focus erg ligt op scratch en dat soort ‘kinder’ dingen. “In mijn tijd” (ik ben eerder begonnen dan jij maar ik ben wel even oud en zit zelfs op dezelfde school :þ), of eigenlijk gewoon toen ik begon en er heel erg mee bezig was, bestond het nog niet of was het véél minder bekend. Ik ben van mening dat dat soort ‘kinder’-dingen heel leuk enzo zijn, maar ik het eigenlijk raar dat mensen/kinderen die dus “echte code” gebruiken en hetzelfde bereiken evenveel ofzelfs minder aandacht krijgen (dat klinkt echt gemeen maar zo bedoel ik het niet…) Wat vind jij van dit onderwerp?

  (en heb je nog ideeën wat ik kan gaan doen?)

  1. Doordat er op dit moment te weinig programmeurs(coders?? ;-) ) zijn op dit moment, krijgen de mensen/kinderen die nog niet kunnen programmeren wat meer aandacht om dit onder de knie te krijgen waardoor dit probleem wordt opgelost. Dat kan soms in je nadeel zijn, maar later als je het bedrijfsleven ingaat heb je waarschijnlijk de banen voor het uitzoeken aangezien je deze vaardigheden al hebt. Dan krijg je dus juist meer aandacht. Maar je hebt wel gelijk.

   Misschien is Unity iets voor jou:https://unity3d.com/. Daarmee worden vrij professionele games gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.