Maak kennis met de wereld van programmeren!

  • Leer de basis van programmeren en ga je aan de slag met het ontwikkelen van digitale vaardigheden
  • Op locaties door heel Nederland en online
  • Voor leerlingen uit groep 7/8 en klas 1 t/m 3 van het vmbo, de havo en het vwo
  • Leuke en leerzame activiteit in de zomervakantie
  • Kies uit CodeLab: games maken, websites bouwen, cybersecurity of Microsoft Office

Volg een CodeLab!

Computers en slimme apps spelen een belangrijke rol in ons leven. We communiceren via e-mail en Whatsapp, spelen spelletjes en houden zelfs huiswerk digitaal bij. Het wordt hierom steeds belangrijker om te weten hoe dit soort applicaties werken en geprogrammeerd zijn. Om jou hierbij te helpen bieden wij verschillende CodeLabs aan namelijk: games maken, Microsoft Office, websites bouwen en cybersecurity.  De CodeLabs staan helemaal in het teken van leren programmeren en het ontwikkelen van computer skills. Lyceo werkt aan vaardigheden die waardevol zijn voor iedere leerling, mét of zonder programmeerambitie.


CodeLab games maken

Uitleg van de ervaren begeleiders van Lyceo wordt afgewisseld met een code schrijven voor jouw eigen game. Je raakt bekend met allerlei belangrijke programmeerconcepten in het programma Processing. Processing is een programmeertaal die goed geschikt is voor beginnende programmeurs. Het is gebaseerd op Java en bevat daardoor de belangrijkste concepten om je eigen game te maken. Doordat je direct de virtuele output van je eigen code kunt bekijken, zie je welk effect een verandering in de code op jouw spel heeft. Ideaal om in korte tijd tot mooie resultaten te komen. Tijdens CodeLab is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je altijd geholpen wordt met jouw uitdagingen. Zo kan iedereen aan het eind van CodeLab een gaaf project laten zien aan familie en vrienden!


CodeLab Microsoft Office

Wil jij snel handig worden in de mogelijkheden van de meest gebruikte Microsoft Office applicaties? Leer tijdens het CodeLab Microsoft Office op een een­voudige manier alle basisvaardigheden voor Word, Excel en PowerPoint. Hier heb je je hele leven plezier van!


CodeLab websites bouwen

Dagelijks bezoek je de mooiste websites en de grootste webshops, maar hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tijdens CodeLab websites bouwen ga je aan de slag met het maken van een website. Je leert de basisprincipes van HTML, CSS en JavaScript (jQuery) om een website te voorzien van inhoud, vormgeving en functionaliteit. Deze talen worden gebruikt door bijna alle websites en zijn dus erg belangrijk om te leren.


CodeLab cybersecurity

Omdat het leven tegenwoordig voor een heel groot deel online plaatsvindt, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een foto op Instagram zet? Hoe herken je phishing mails? In deze cursus leer je hoe het internet werkt, wat er gebeurt met je data en hoe je jezelf beter online kan beveiligen. Denk hierbij aan wachtwoorden, wat je wel en niet deelt en internetgedrag. Je leert online gevaren herkennen zoals phishing, hackers, malware, cyberpesten en social engineering.


Contact

Heb je een vraag over het Lyceo CodeLab? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het CodeLab Neem dan gerust contact op met Lyceo via info@lyceo.nl. Bellen kan natuurlijk ook op 071 79 000 40.