Sinds de oprichting in 2013 heeft JorCademy één duidelijk doel voor ogen gehad: hoogwaardig programmeerlesmateriaal toegankelijk maken voor alle kinderen. Dit streven heeft altijd centraal gestaan en blijft onze drijfveer. In de loop der jaren hebben we niet alleen erkenning gekregen, maar hebben we ook de Gouden @penstaart-prijs mogen ontvangen, een prestigieuze onderscheiding voor uitmuntende online content voor en door kinderen.

Vanaf 2022 hebben we een nieuwe fase betreden, waarin ons lesmateriaal wordt ontwikkeld door een gedreven team van jonge experts. Graag stellen we dit team aan je voor, zodat je de gezichten achter JorCademy leert kennen.

Ontmoet Nick Jordan

Nick Jordan

Hoi, ik ben Nick, de oprichter en beheerder van JorCademy. Op jonge leeftijd, eigenlijk al vanaf mijn tiende, heb ik een passie voor techniek en innovatie. Opmerkelijk genoeg heeft deze passie op mijn elfde geleid tot de oprichting van JorCademy. Sinds dat moment heb ik een actieve rol gespeeld in de creatie van alle content die ons platform biedt. Na mijn middelbare schooltijd heb ik besloten om mijn vaardigheden, vooral aangescherpt door het bouwen van diverse games, verder te ontwikkelen. Dit leidde tot mijn keuze voor een bachelorstudie Informatica aan de Universiteit van Utrecht.

Hoewel mijn professionele interesses breder zijn, blijf ik me bezighouden met gameontwikkeling. Ik vind met name het creatieve proces mooi, het is prachtig om te zien hoe je eigen game langzaam steeds completer wordt. Bij het maken van mijn programma’s experimenteer ik vaak met de programmeertalen C# en Python, de talen die ik tevens ook heb gebruikt om respectievelijk JorCademy Playground en de JorCademy Engine te bouwen.

Naast het maken van apps en games vind ik het ook heel leuk om andere gepassioneerde mensen te leren kennen. Ik vind veel voldoening in het helpen van andere mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Linkedin van Nick

Ontmoet Martijn Voordouw

Martijn Voordouw

Hoi ik ben Martijn, een vrijwilliger voor JorCademy. Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in computers. Op de basisschool begon het met kleine dingetjes, voornamelijk met indruk maken op mijn klasgenoten met ‘element inspecteren’ in de browser, waardoor ze dachten dat ik Google had gehackt. Pas op de middelbare school begon ik er meer actief mee bezig te zijn. Ik had een brede interesse in computers. Ik had bijvoorbeeld een command line-spelletje gemaakt in Python, waarin mijn vrienden de karakters representeerden. Daarnaast heb ik ook een gamecomputer voor mij en mijn vriend gebouwd. Ook heb ik rond deze tijd voor het eerst kennis gemaakt met Linux, op een USB-stick, zodat ik mijn eigen systeem op schoolcomputers kon draaien.

Na de kennismaking met programmeertaal vond ik het zo leuk, dat ik besloot om me hier verder in te verdiepen. Ik wist eigenlijk al drie jaar voor het behalen van mijn middelbare schooldiploma dat ik Informatica wilde studeren. In 2021, na het behalen van mijn VWO-diploma, begon ik dan ook met deze studie aan de Universiteit van Utrecht. Hier studeer ik op het moment nog steeds en heb bovendien Nick leren kennen. In het volgende jaar kreeg ik te horen over JorCademy en dat de organisatie wel wat vrijwilligers kon gebruiken. Het leek me leuk om mee te helpen, dus heb ik me bij het team gevoegd. Sinsdien help ik op verschillende manieren: met overleg, feedback, het helpen ontwikkelen van de JorCademy Engine en andere bezigheden.

LinkedIn van Martijn