We hebben al gezien dat de micro:bit is te koppelen met verschillende tools en programmeertalen, zoals Scratch 3.0. Ook in deze tutorial gaan we kijken naar zo’n ‘koppeling’. Je kunt namelijk ook programma’s schrijven voor de micro:bit in Swift met Swift Playgrounds.

Swift Playgrounds is een programmeertool die in 2016 uitkwam in de App Store. Het doel hiervan was om kinderen aan het programmeren te krijgen op een ‘serieus leuke’ manier. In de app zijn verschillende playgrounds te vinden, delen van het programma waar je kunt leren programmeren en zelf code kunt schrijven. Dit wordt gedaan aan hand van cursussen, waaronder die van Apple zelf, en projecten waar de gebruiker zich mee kan bezighouden. Op JorCademy is een uitgebreide video over Swift Playgrounds te vinden, kijk deze vooral voor meer informatie.

Er zijn ook cursussen van derden. Zo zijn er cursussen te vinden voor LEGO Mindstorms in samenwerking met Swift en dus ook de micro:bit. Na het abonneren op deze cursus en de download van het pakket krijg je een volledige cursus waarin je leert met Swift programma’s te maken voor de micro:bit.