Gisteren, op 14 oktober, begon de CodeWeek 2016. De vorige jaren was de opening van dit evenement in het wetenschapsmuseum NEMO te Amsterdam. Dit jaar was er iets anders geregeld: namelijk het vestigen van een wereldrecord. En niet zomaar een wereldrecord, het wereldrecord programmeren!

Een aantal maanden geleden kwam het idee al dat het leuk zou zijn als er als opening van de CodeWeek 2016 een wereldrecord gevestigd zou worden. Dit idee kwam van CodeUur, stichting, onder leiding van Ronilla Snellen, die programmeren echt in de klas brengt. Hiermee zouden ze het aantal van Australië, die al met 9782 leerlingen aan kop stond, moeten overtreffen.

Er waren 80 aanmeldingen van scholen die aan dit wereldrecord mee wilden doen. Hier moesten dan ook heel erg veel gastdocenten voor geregeld worden. Het ene na het andere tweetje ging eruit. Het was een hele klus om genoeg gastdocenten te regelen, maar het is gelukt. Op 14 oktober 2016 gebeurde het dan ook: het wereldrecord werd gevestigd met een aantal van 11.368 leerlingen!

De opening van de CodeWeek was al heel erg spectaculair, maar wees niet bang, er is nog veel meer te doen. De komende dagen zijn er nog een aantal activiteiten te doen op verschillende locaties. Wil jij dus ook kennismaken met het vak van de toekomst, kijk dan op deze webpagina:

Activiteiten CodeWeek 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.