Nimbles

De slimste manier om bijles & huiswerkbegeleiding te vinden.

CodeKinderen

CodeKinderen logo

 

 

 

IQMaak

IQMaak logo

 

CodeCademy

CodeCademy logo

 

Bendoo Box

Bendoo box logo

 

CodeHS

CodeHS logo

 

CodeWeek NL

CodeWeek logo

 

Coderdojo Nederland

Coderdojo Nederland

 

 

 

 

Kennisnet

Kennisnet

 

Scratch
Scratch logo

 

 

CodePact

CodePact_logo

 

Bomberbot

Bomberbot

 

 

Mediawijsheid

Mediawijsheid_logo

 

 

 

CodeCombat

84963f7c-5208-4789-813f-59b515174479-1443052233808

8 gedachten over “Leuke links

 1. Beste Nick en ouders,

  Allereerst: gefeliciteerd nog met het winnen van de Gouden @penstaart! Graag zouden we in het komende nummer van tijdschrift Lezen, uitgegeven door Stichting Lezen (www.lezen.nl) daaraan kort aandacht besteden. Mijn vraag: mogen we daar de foto bij afdrukken zoals die hier op de website staat, onder het kopje ‘Jorcademy wint Gouden @penstaart!’? Als het tijdschrift is verschenen, rond 8 juni, sturen we graag een bewijsexemplaar. Naar welk adres mag dat worden gestuurd?

  Ik kijk uit naar jullie reactie, waarvoor vast veel dank!
  Met vriendelijke groet,

  Eva Gerrits

  1. Hoi,

   allereerst wil ik vermelden: Ik reageer altijd!

   Dus jij wilt wat meer weten over programmeren? Dat kan maar er is wel heel erg veel over te vertellen. Programmeren is het maken van programma’s in een codetaal. Er zijn wel honderden programmeertalen waarin je kunt programmeren. De programmeertaal die ik het best kan is Python(Dat kan je vast ook wel zien aan mijn filmpjes op JorCademy). Maar je hebt ook programmeertalen als Swift voor iOS en OS X apps, HTML, CSS(wat meer opmaaktalen zijn) en natuurlijk PHP om websites te maken, C# voor Windows apps en nog veel meer talen. Voor meer info kan je verder kijken op mijn YouTube kanaal en natuurlijk op jorcademy.nl. Als je me dagelijks wilt volgen kan je me volgen op Twitter.

   Met vriendelijke groet, Nick Jordan
   Founder of JorCademy
   Ambassador of CodePact
   Twitter: @jorcademy

 2. Beste Nick en anderen,

  Jorcademy is een goede leersite. Wel jammer dat ik als blinde soms niet kan volgen. Veel werd visueel of onduidelijk tekstueel uitgelegd. Maar daarvoor mail ik niet.

  Ik mail om een goede website met tutorials door te geven.
  Ik heb het over http://www.tutorialspoint.com , een website vol Engelstalige tutorials over programmeren, voornamelijk, maar ook over andere, handige, dingen om mee te nemen in het ontwikkelen van (nieuwe) software en (web)applicaties.

  Hopelijk vinden jullie dit handig!
  Groeten, Jordy

  1. Beste Jordy,

   Fijn dat je JorCademy een goede leersite vindt, maar jammer om te lezen dat je de tutorials als blinde soms niet goed kunt volgen, we zullen kijken wat we kunnen verbeteren om het voor mensen die niet goed/helemaal niet kunnen zien wat makkelijker te maken om de tutorials goed te kunnen volgen.

   Heel erg bedankt voor de leersite! Die is heel handig voor ons om betere tutorials te maken en natuurlijk zelf ook van te leren. ;-)

   Met vriendelijke groet, Nick Jordan, Founder of JorCademy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.