In heel de wereld zijn er natuurlijk Coderdojo’s te vinden.  In Nederland dus ook. Elke week wordt er een editie gehouden in deze dojo’s waar kinderen met computers kunnen klooien en leren programmeren. Afgelopen week was er een speciale editie van Coderdojo. Coderdojo Nederland heeft namelijk een MegaDojo georganiseerd in de ZiggoDome waar 1024 kinderen in aanraking kwamen met programmeren.

Voor de mensen die nog niet weten wat een Coderdojo is; Een Coderdojo is een vereniging die is opgezet door twee mensen, waar kinderen kunnen leren programmeren. Dit vonden heel veel mensen een goede beweging, waardoor deze dus een Coderdojo gingen opzetten in hun eigen regio. In Nederland dus ook. Er zijn er nu al een aantal en ben zelfs al een keer bij Coderdojo Rotterdam langs geweest(Zie: Coderdojo Scratch).

Afgelopen week is er een Coderdojo editie georganiseerd door Coderdojo Nederland, waar 1024 kinderen in de ZiggoDome in aanraking komen met programmeren. Er waren niet alleen kinderen aanwezig. O.a YouTuber Theaumes en Neelie Kroes waren er ook bij. Neelie Kroes heeft zelfs een blogpost geschreven waar JorCademy ook even in werd genoemd!

Het was een hele geslaagde dag. Ik heb via videobeelden gezien dat de kids heel enthousiast waren en graag thuis verder willen gaan met programmeren. Ook beseffen ze dat we jonge programmeurs hard nodig hebben en vooral in Nederland. De media zwijgt ook niet over dit evenement. O.a BrightTV heeft een hele leuke uitzending gemaakt over de MegaDojoNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.