Programmeren voor kinderen:

We weten allemaal dat programmeren broodnodig is. Daarom worden er zoveel mogelijk tools ontwikkeld om (vooral)kinderen te leren programmeren. Jammergenoeg zijn die tools vaak in het Engels, maar gelukkig worden er de laatste tijd steeds meer tools ontwikkeld in het Nederlands waaronder het boek “Programmeren voor kinderen”.
Illustraties:
Het boek is geschreven door Carol Vorderman en staat vol met tips en trucs. Al die informatie staan tussen hele kleurrijke illustraties die heel kindvriendelijk zijn. Die illustraties zijn in de vorm van pixels of blokjes. Daarom worden de poppetjes ook wel pixelpoppetjes genoemd. Het boek heeft ook weetjes bij bepaalde onderwerpen. Die staan in kleine vlakjes.
Onderwerpen:
Er worden in het boek verschillende onderwerpen behandeld. Bijv: Scratch, Python en de Raspberry Pi. Die onderwerpen zie je in het boek als een soort hoofdstukjes. Aan het eind van het boek staan allemaal bekende programmeurs. Denk dan bijv. aan Bill Gates(Microsoft) en Mark Zuckerberg(Facebook).
Mening:
Ik vind dit boek een heel mooi initiatief om mee te beginnen met programmeren. Vooral ook omdat het boek Nederlandstalig is(wat heel uniek is) maar natuurlijk ook omdat kinderen hiermee goed kunnen beginnen aan de digitale vaardigheid. Ik vind het ook heel goed dat er in dit boek de Raspberry Pi wordt genoemd. Kinderen en hun  ouders denken namelijk dat de benodigdheden te duur zijn, maar de Raspberry Pi kost maar 35 euro en meestal hebben de kinderen thuis al een monitor, toetsenbord en muis.
Samengevat is dit boek zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.