-Squla Scratch Tour: Gemaakt door Niels Ruitenbeek

Op dinsdag 11 Augustus 2015 vond de Scratch Tour plaats. Kids konden zich hiervoor aanmelden en een plekje winnen via Facebook. De bedoeling van de Scratch Tour was om Scratch opdrachten te voltooien uit het opdrachtenboekje en rond te rijden naar allerlei leuke plekken in Amsterdam met een Oud Amerikaanse bus.

Waar gingen we naartoe:

  • De Linda
  • De Volkskrant
  • Zo Zit Dat
  • Sanoma

In het begin was het Jeugdjournaal er om te filmen. Zie hier de reportage terug: Jeugdjournaal item. Alle kinderen waren hier heel erg enthousiast over.

Het was heel leuk om te zien hoe leuk en geconcentreerd de kids bezig waren met Scratch. Er werd gezegd: “Jullie mogen Scratch doen tijdens het rijden, maar jullie mogen ook iets anders doen”, waarop alle kinderen gingen Scratchen.

Squla had ook 2 robots meegenomen die konden worden aangestuurd met een soort Scratch. Ik heb het hier over de mbots. Dit zijn robots die je zelf in elkaar moet zetten en die je kunt aansturen met een afstandbediening(Die is meegeleverd), je smartphone(Met de mBot app) en de mBot Software(Die geschikt is voor Mac en PC) die veel wegheeft van Scratch. Squla had de 2 kleuren, die tot nu toe ook alleen beschikbaar zijn, Blauw en Roze. De kinderen waren hier heel erg enthousiast mee bezig. Ze lieten de robots sumoworstelen, veranderden de ledjes enz. Aangezien ik meehielp aan de Tour kreeg ik ook een robot mee. Gelukkig een Blauwe aangezien dit mijn lievelingskleur is ;-). Ik heb er thuis mee geëxperimenteerd en ik vind het een heel gaaf ding. Ik heb een Vine gemaakt waarin ik laat zien hoe de robot een lijn volgt. Dit zie je hier terug: Zie de mBot in actie.

Het was allemaal heel leuk om te zien hoe geconcentreerd de kids bezig waren met Scratch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.