Bij dit artikel hoort bovenstaande video: JorCademy | Tijd voor verandering.

In de afgelopen maanden heb ik vrijwel geen content gemaakt voor JorCademy. Dit heeft bepaalde redenen. De eerste hiervan is dat ik in het eerste jaar zit van mijn BSc Informatica en het daardoor heel druk heb. Maar misschien wel de meest voornamelijke reden is dat ik geen motivatie en inspiratie kon vinden om nieuwe content voor JorCademy te ontwikkelen.

Koersverandering

JorCademy bestaat nu al bijna acht jaar. En in die acht jaar heb ik eigenlijk alleen maar educatieve video’s gemaakt, echt in de vorm van tutorials. En hoewel ik dit jarenlang met heel veel plezier heb gedaan en er ook heel veel van heb geleerd, denk ik dat het tijd is voor een verandering. Ik wil graag video’s waar ik trots kan zijn, die ik zelf met veel plezier zou kijken en maken. En ik denk dat nog meer tutorials, bovenop de lessen die nu al op JorCademy staan, het platform niet verder gaan helpen. 

Daarom ga ik nu voor een verandering. Ik wil meer projecten ontwikkelen, aangezien dit juist is wat programmeren en alles daaromheen voor mij zo leuk maakt. En ik wil jullie graag in dit ontwikkelproces meenemen. Daarom wil ik graag een nieuwe serie introduceren, genaamd Coder’s Perspective. 

De introductie van een nieuwe serie: Coder's Perspective
De introductie van een nieuwe serie: Coder’s Perspective

Coder’s Perspective

Zoals jullie misschien wel weten heb ik een verleden met game development. Ik heb vorig jaar game development gestudeerd en heb al een aantal games gemaakt met de game engine Unity. Van kinds af aan zijn games voor mij een passie geweest en het maken van games, jouw verhaal vertellen door middel van een interactief stukje software, vind ik ook heel tof. Daarom wil ik met JorCademy meer die kant op. 

Coder’s perspective moet een serie worden waarin ik software ontwikkel, met een focus op retrogames, waarbij ik jullie meeneem in het ontwikkelproces. Ik wil meer vertellen over het achtergrondverhaal van deze games en laten zien hoe je deze games door middel van bekende programmeertechnieken kunt ontwikkelen. 

Ik wil jullie de highs en lows laten zien, de dingen die goed gaan en juist niet goed. Daarmee denk ik echt te laten zien wat het bouwen van een project precies is. Want het gaat niet altijd goed, dat is de harde waarheid. Maar dat maakt het juist zo tof als het uiteindelijk wel goed gaat. In die zin blijf ik jullie toch onderwijzen op JorCademy, maar op een iets subtielere manier. 

Voor degenen die educatieve video’s leuk vinden, zoals mijn laatste video over hoe je consequent beter kunt worden in programmeren, wees niet getreurd. Als ik een tof idee vind, of suggesties van kijkers zie, zal ik hier zeker nog video’s over maken. Maar dan moet ik zeker weten dat het van beide kanten waardering krijgt: van mij en van jullie. Nu leg ik de focus iets meer op wat ik zelf leuk vind en dat is het daadwerkelijk bouwen van projecten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.