Vandaag was de laatste dag van de serie 1WeekPi. Om 12:00 uur precies mocht ik weer werken met mijn Surface Pro 3, wat ik voor een groot deel erg fijn vind. Ik vond het leuk om een week alleen maar met de Pi te werken, maar ben toch wel blij dat ik dingen kan doen met de Surface Pro 3 die ik niet kon doen met de Pi.

Ik moest vandaag weer vroeg naar school, dus kon ik voor 12:00 uur niets doen met de Pi, maar toen ik weer thuis was ging ik weer met ‘m aan de slag. Ik heb nog iets uitgeprobeerd met de Pi wat ik wel wilde doen maar door de regels niet kon doen. Ik wilde namelijk kijken hoe de VNC-verbinding tussen de Pi en de Surface Pro 3 werkte en ik moet zeggen dat ik daar erg tevreden over ben. Het werkt supersnel en ook erg accuraat. Natuurlijk ook wat gemakkelijker dat je ook met een muis en toetsenbord kunt werken.

Conclusie:

Ik vond het leuk om met de Raspberry Pi te werken en heb weer een aantal dingen geleerd. Zo was het leuk om met de VNC-verbindingen te klooien en te kijken naar Chromium waarmee je ervoor kunt zorgen dat je WhatsApp op je Pi kunt hebben. Maar voordat ik met deze challenge begon hadden we natuurlijk een duidelijke vraag opgesteld: Is het mogelijk om de Raspberry Pi als je main-computer te kunnen gebruiken?

Mijn antwoord op deze vraag is: Dat ligt eraan. Het gaat er helemaal om wat je moet doen voor dagelijks werk. Als je bijvoorbeeld editen hebt als dagtaak, dan is het niet mogelijk om de Pi als main-computer te hebben. Als je houdt van klooien met computers, browsen, programmeren en maken, dan is de Raspberry Pi voor jou mogelijk een main-optie.

Maar als je na dit alles kijkt voor wie de Raspberry Pi is gemaakt, dan kom je uit op jongere kinderen die de school/ouder voor ze koopt om kennis mee te maken met computers. Als jong kind heb je lijkt mij geen behoefte aan een computer die supersnel werkt en waar je bijvoorbeeld heel goed games mee kunt spelen. De Raspberry Pi is ontwikkeld voor kinderen om mee te leren, dus voor kids zou dit echt een main optie kunnen zijn.

Bedankt voor degenen die deze serie hebben gevolgd, ik vond het heel erg leuk en ik hoop jullie ook. Ik heb lang niets aan JorCademy kunnen doen en er is dus lang niet gepost. Maar wees niet getreurd, ik ben heel druk bezig met het maken van nieuwe content en houdt vooral Twitter in de gaten voor recente updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.