Langzamerhand wordt het tijd voor vakantie wat betekent dat ik het steeds minder druk heb en dus steeds meer kan doen met de Raspberry Pi. Gisteren heb ik een beetje zitten klooien met webdevelopment op de Raspberry Pi, wat je dus leuk kunt doen met AdaFruit en/of Google Coder. Daarna zei ik dat ik nog een ander plan had om naar te kijken bij de Raspberry Pi en dat was natuurlijk de browser.

Ik was zo geĂ¯nteresseerd in de browser aangezien het heel erg leek op Chrome en de naam Chromium zegt natuurlijk al genoeg. Het is vrijwel identiek aan de Chrome die je op bijvoorbeeld op macOS en Windows ook kunt gebruiken, alleen werkt het natuurlijk wat trager en is het op maat gemaakt voor de Raspberry Pi. Je kunt dus ook inloggen in de browser met je Google-account. Dit heb ik gedaan en hiermee krijg je toegang tot bijvoorbeeld al je wachtwoorden, waardoor je snel kunt inloggen, maar ook heb je het gedeelte apps waar je apps als Google Docs en Google Calendars kunt gebruiken. Google Docs werkt, zogezegd in een eerdere blogpost, heel erg traag en Google Calendar ziet eruit in een hele oude stijl.

Na Google Calendar en Google Docs kun je natuurlijk ook andere webapps downloaden in de store. Ik heb hier ooit de webapp van WhatsApp gedownload waardoor ik dus ook op mijn computer toegang heb tot WhatsApp. Ik dacht dat het leuk zou zijn als ik keek of het op de Raspberry Pi ook goed werkt. Het werkt zeker goed, wat ik best grappig vind, aangezien je nu ook kunt chatten op de Raspberry Pi. Heel handig voor bijvoorbeeld zakelijk gebruik, maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om met je vrienden te chatten over het weekend. ;-)

Het was weer een productieve dag met de Raspberry Pi en ik heb weer veel opgestoken en ook leuke dingen ontdekt. Morgen is de laatste dag en mag ik om 12:00 uur ’s middags weer op mijn normale desktop PC, de Surface Pro 3. Morgen zal er alsnog een blogpost gepost worden met leuke inhoud. Op naar de laatste dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.