Veel mensen stellen de vraag of de Raspberry Pi wel een computer is die een alternatief zou kunnen zijn voor een ‘normale’ desktop PC. Een aantal jaren geleden was de Raspberry Pi hier sowieso te traag voor, maar vooral sinds de Raspberry Pi 2(6x sneller dan zijn voorganger) is de snelheid niet echt meer een issue geweest. Maar dat maakt het nog niet een alternatief. Om uit te zoeken of dit wel zo is, gaan we een experiment doen.

De Founder van JorCademy(Nick Jordan) gaat in de werkweek van 20 t/m 25 februari namelijk zijn normale computer, de Surface Pro 3, aan de kant leggen en alleen maar de Raspberry Pi gebruiken. Hierbij gaat hij letten op een aantal factoren en gaat hij kijken of de Raspberry Pi echt een alternatief kan zijn voor een Windows PC of Mac. Hierbij gebruikt hij de Raspberry Pi 2 met het OS PIXEL erop.

Elke werkdag zal komende week een verslagje op deze pagina komen te staan over de ervaringen met de Raspberry Pi die dag. Verder kun je de updates ook zien op de Facebook pagina van JorCademy, op het Twitteraccount @jorcademy en anders op Twitter ook met de hashtag #1WeekPi. Vragen en opmerkingen(indien positief) zijn altijd leuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Raspberry Pi 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.