De challenge is begonnen! Vanaf vandaag mag ik mijn Surface Pro 3 tot vrijdag vanavond niet meer gebruiken. Dit zal moeilijk worden, maar uitdagingen zijn altijd leuk. Mijn iPhone en iPad mag ik wel gebruiken wegens bereikbaarheid, school etc. Ik heb ook wat gedaan om de Raspberry Pi en de iPhone/iPad een beetje te combineren.

De Raspberry Pi is niet mee te nemen, wat voor veel mensen natuurlijk een belangrijk punt is. Voor mij ook. Dat was dus een killer optie van de Surface Pro 3. Ik heb gekeken hoe ik dit op een leuke manier kan oplossen en met succes. Door namelijk een de Raspberry Pi en de iPhone/iPad d.m.v. een VNC-verbinding te verbinden, kan je je Raspberry Pi altijd gebruiken op een mobiel apparaat, indien deze natuurlijk aanstaat. Dit werkt niet supersnel en ook niet op plekken met slecht internet, zoals school(;D), maar verder is het heel praktisch. Je zit namelijk niet meer vast aan maar een werplek.

Verder had ik natuurlijk ook een programma nodig om scripts op te schrijven en om opzetjes te maken voor JorCademy. Ik heb eerst Google Docs geprobeerd, in Chromium, maar dit werkte heel traag. Daarom ben ik gaan kijken naar de LibreOffice programma’s die standaard op de Raspberry Pi staan. Dit lijkt een beetje op Microsoft Office. Ik ben gaan werken met het programma LibreOffice Write en dit werkt best wel goed, alleen buggde de tekst een beetje.

Vandaag heb ik kunnen kijken naar de dingen die ik graag wilde weten, maar ik heb natuurlijk nog veel meer plannen. Zo wil ik nog kijken of er iets voor de Raspberry Pi is om websites te kunnen maken en in hoeverre het mogelijk is om tutorials te kijken van bijvoorbeeld Lynda.com of op YouTube.

Op naar dag 2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.