Eergisteren was het alweer zover: het was Oudjaarsavond. 2015 Vloog voorbij waarin allerlei leuke dingen gebeurden. Vooral ook voor JorCademy. Ik heb nog nooit een jaar gehad waarin ik zoveel  mee heb gemaakt als in 2015.

In April begon de eerste grote gebeurtenis. JorCademy was genomineerd voor de Gouden @penstaart verkiezing, de beste online content voor en door kinderen van Nederland. Op 2 April was ik uitgenodigd om naar Beeld en Geluid in Hilversum te gaan waar de Kinder Media Awards werden uitgereikt. Dit waren de Gouden @penstaart voor en door kinderen, Media Ukkie Awards, de Kameleon en de Gekko. JorCademy mocht zich de winnaar van de Gouden @penstaart door kinderen 2015 noemen. Dit kwam heel veel in de media als bijv. NU.nl en het Jeugdjournaal.

De avond dat JorCademy te zien was op het Jeugdjournaal waren er zoveel mensen tegelijk op mijn site dat de server waarop mijn site liep overbelast raakte. Daarom schaften mijn ouders een nieuwe server aan waarop JorCademy op kon lopen. Ik kreeg een idee: nu we een krachtigere server hebben kunnen er ook meer mensen meedoen waardoor er dus meer mensen op mijn site kunnen komen om meer tutorials te zien. Ik vroeg daarom of mensen die mee wilden doen met JorCademy mij een mailtje konden sturen met daarin een introductievideo van het onderwerp wat ze wilden behandelden. Daarmee kreeg ik er 2 nieuwe teamleden bij: Julian Quispel(Unity en PHP) en Arthur Rump(C# en Git). Nu heeft JorCademy er heel veel nieuwe series bij die worden behandeld door de nieuwe teamleden.

Op 21 Mei was de opening van de Onderwijsfestival. Op deze dag werd ook het CodePact ondertekend door verschillende bedrijven als Microsoft en Oracle. Het CodePact wordt getekend om alle kinderen van Nederland een kans te geven om de digitale vaardigheden te leren. Neelie Kroes was aanwezig om het event te openen en ik was erbij om geïnterviewd te worden door Neelie Kroes.

In juni was er een hackathon waar programmeurs zich bezighielden met het ‘hacken’ van het brein.  Er waren programmeurs van over de hele wereld naar de waag Amsterdam te komen om handige snufjes te ontwikkelen die het onderwijs leuker en makkelijker maken d.m.v. het brein te verbeteren.

Naar aanleiding van het interview dat Neelie en ik hadden in Mei werd ik uitgenodigd om langs te komen bij het Ministerie van OCW om samen met haar en Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker te praten over waarom programmeren in het onderwijs moet. Dit was een heel leerzaam gesprek en de staatssecretaris was erg enthousiast.

Ik was te gast bij verschillende bedrijven zoals AFAS Software die me lieten zien hoe hun bedrijf wordt versterkt met programmeurs. Ik heb heel veel coole dingen gezien. Ook was ik te gast bij Squla die een Scratch tour hielden door heel Amsterdam. Het was heel leuk om hierbij aanwezig te zijn. Een tijd later werd ging ik naar Bomberbot in Amsterdam waar ik filmpjes ging maken voor hun platform. Dit was heel cool en de video’s zijn nu ook online te zien bij de levels van Bomberbot.

Op 10 oktober was ik aanwezig bij de CodeWeek waar weer een aantal bedrijven waren die het CodePact ondertekenden. Hier werden ook een aantal nieuwe programmeertools aangekondigd en overhandigde Microsoft Nederland een cheque t.w.v. 100.000 euro aan CodeUur. Ook dit was een van de leukeren dingen in het jaar.

In de zomer deed het team van JorCademy mee aan een internationale hackathon. De beste 6 van de 60 teams mochten naar London komen om te horen wie er de grote nummer 1 winnaar was. Het was heel leuk om te horen dat we bij de beste 6 zaten. Ik vloog dus samen met Richard(teamlid) en mentor Pauline Maas van Schiphol naar Londen. Daar kregen we een leuke workshop bij Facebook. De dag erna waren we weer aanwezig bij Facebook waar we te horen kregen dat we 2e zijn geworden. Daarna gingen we nog een bustocht maken door Londen waar we bezienswaardigheden te zien kregen als de Big Ben en de Tower Bridge. Daarna vlogen we weer terug naar Schiphol.

In November werd ik door Microsoft Nederland uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het 40 jarig bestaan van Microsoft en de opening van Futureproef. Bij dit event keken we naar de computers van vroeger en hoe ze zich hebben ontwikkelt tot de computers van nu en hoe ze zich nu gaan door ontwikkelen. Ik was daar niet zonder een reden. Ik mocht namelijk het event openen. Het was heel cool om oudere computers te zien maar daarnaast ook de nieuwste computers als de Surface Book.

Dit was wat ik allemaal heb meegemaakt in 2015 en je ziet dat dit heel erg veel is. Dit is niet het enige. JorCademy heeft nog nooit zoveel kijkers gehad. We hebben een hele grote groei doorgemaakt t.o.v. vorig jaar, en nu hopen dat we dit ook gaan meemaken in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.