Je hebt vast weleens willen bepalen welke video’s in welke volgorde op een YouTube kanaal en/of een site moeten komen. Sinds kort kan dat bij JorCademy!

Het is soms irritant als je een tijd wacht op een video en als de video uitkomt is het niet de video waarop je had gehoopt. Het zou makkelijk geweest zijn als je kon voten welke video’s er op welke volgorde kunnen worden gemaakt. Ik heb een week geleden uitgevonden hoe dat kan.

Ik zat op Twitter toen ik opeens een tweet zag met een soort stembus. Iemand had boven de tweet een vraag staan en eronder twee mogelijkheden waaruit je kon kiezen. Ik vond dit heel interessant en ging verder met onderzoeken. Toen vond ik een gedeelte waarmee je zelf zo’n stembus kunt toevoegen aan een tweet. Het is zeer gemakkelijk! Als je een nieuwe tweet wilt maken, zie je ergens onderin het venster waarin je je tweet schrijft een knop waarop staat “Peiling”. Als je hierop klikt wordt je doorverwezen naar een gedeelte waar je je stembus kunt maken.

Ik wilde het gelijk uitproberen. Ik dacht eraan dat ik nog een LEGO Mindstorms #2 wilde maken, maar ook nog een Python #12. Ik heb daarom een stembus vastgemaakt aan een tweet met de mogelijkheden Python #12 en LEGO Mindstorms #2. Na een dag was de peiling voorbij en zag ik dat de meeste mensen LEGO Mindstorms #2 het eerst op JorCademy wilden zien verschijnen. Deze is nu ook bijna af en zal aanstaande weekend op JorCademy worden gepost.

Het is heel handig dat Twitter deze functie heeft ingebouwd. Dit is heel handig voor jullie als kijkers aangezien jullie zo je favoriete video’s snel op JorCademy zien verschijnen. Maar dit is vooral ook handig voor mij aangezien ik hiermee kan zien welke video’s jullie het leukst vinden om te kijken en zo kan ik een duidelijke planning maken.  Houd dus Twitter in de gaten, want ik zal regelmatig een Peiling aan een Tweet vastmaken waar jullie kunnen stemmen.

Let wel op! Deze functie werkt niet bij de Windows 10 en de Mac Twitter app.

-Dit is de Tweet die ik een tijdje geleden heb gepost met de Peiling erin verwerkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.