Vandaag was het onderwijsfestival in het Eye filmmuseum te Amsterdam. Daar werd het CodePact getekend, door o.a Google, Oracle, IBM en Microsoft.

Het CodePact wordt getekend om alle kinderen van Nederland een kans te geven om de digitale vaardigheden te leren. Dieter Mockelmann opende de dag waarop een keynote van Neelie Kroes volgde. Na de keynote volgde een interview van Neelie Kroes met mij. Zij stelde een aantal leuke vragen.

Sander Dekker zou daarna geïnterviewd worden maar hij is helaas niet gekomen door de gevolgen van een val van de fiets. Neelie Kroes probeerde de staatssecretaris van Onderwijs nog te bellen, maar door slecht bereik kon er niet lang gebeld worden.

Daarop volgde een paneldiscussie met de lead partners waarop ook de ondertekening(zie hieronder).

StartUpDelta(Neelie Kroes), Google, Microsoft, IBM, Malmberg, Nederland ICT, Oracle, Randstad, Special Guest: Fabian Jacott(CodeForSu), ECP, Gemeente Amsterdam, Inspiring fly, Like to Share, Q42 en VHTO.

In de media is de ondertekening van het CodePact natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. O.a NOS, 3FM, Radio 1 en Bright hebben er aandacht aan besteed.

Kort samengevat was dit dus een heel geslaagd evenement!

Ik en Neelie Kroes

 

 

 

 

     Ik laat Scratch zien aan Neelie Kroes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.