Het is weer tijd voor de CodeWeek. Net zoals vorig jaar is de kick-off in NEMO te Amsterdam. Het is dit jaar iets rustiger, maar dat betekent niet dat het dit jaar niet leuk is om bij dit evenement aanwezig te zijn.

Het begon met een aantal presentaties waaronder bijv. de presentatie door Remco Pijpers(mijnkindonline). Hij had het over het computational thinking in het onderwijs. Ik kwam ook nog voor in een van zijn sheets :-). Dankzij mijnkindonline weet ik eindelijk wat het verschil is tussen programmeren en coderen. Bedankt! ;-). Verder waren er nog een aantal andere inspirerende presentaties met als kern het programmeren in het onderwijs.

IMG_0758
IMG_0752
Ook kwam CodePact nog terug. Marcel Timmer heeft(in naam van Microsoft) een cheque overhandigd aan Ronilla Snellen(CodeUur) t.w.v. honderd duizend dollar voor CodeUur. Heel cool natuurlijk en gefeliciteerd met de donatie Ronilla! Ook hebben er nog 16 nieuwe
partners het CodePact ondertekend. De nieuwe partners zijn: 3DKanjers, Accenture, Bol.com, CED, Code Avengers, CodeCult, Connectis, Cubiss, Girls love to code, IT Randsteden, Kabelnoord, Rotslab, Quest, SIDN, Squla en Ziggo. Dit is enorm goed nieuws en hopen dat deze organisaties/bedrijven goede bijdragen leveren aan het programmeren in Nederland.

IMG_0772
IMG_0782

Na CodePact en de presentaties over programmeren in het onderwijs, heeft James van Thiel(Google) een website aangekondigd genaamd CodeStarter. Dit is een site die wordt ondersteund door Google waarmee je leert hoe webdevelopment werkt. Je kunt op “Hack deze site!” drukken om onderdelen van de site te kunnen veranderen. Je kunt dan een stuk code selecteren van het onderdeel dat je wilt veranderen, het nieuwe stukje tekst plaatsen of de code aanpassen en dan terug naar de site waar je de door jou bijgewerkte site ziet. Super natuurlijk als je wilt leren hoe je een website maakt!

Vandaag was de CodeWeek ook op het Jeugdjournaal: Kijk hier de uitzending terug.

Het was een interessante CodeWeek vandaag. Er werden interessante presentaties gegeven en leuke dingen aangekondigd. Ook kwam ik weer heel veel mensen tegen waar ik heel veel contact mee heb op Twitter etc. die ik nu voor het eerst zie. Dat was natuurlijk heel cool! Wat ik wel miste was dat het niet echt heel levendig was en dat het niet echt om kinderen en programmeren ging maar meer ideeën die we in het onderwijs kunnen gaan doen. We moeten die ideeën natuurlijk wel uitvoeren, wat vaak niet gebeurt. Ook was er niemand van de politiek, wat je wel zou verwachten als je het de meeste tijd van het evenement gaat hebben over het programmeren in het onderwijs. Deze kritiekpunten kunnen makkelijk verholpen worden en hopen dat dit volgend jaar ook gebeurt. Samengevat was het toch nog een geslaagde kick-off en hoop ik dat we een leuke CodeWeek tegemoet gaan!imgres

Eén gedachte over “ CodeWeek 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.