Jullie hebben vast wel gemerkt dat er sinds de zomervakantie veel minder content op JorCademy wordt geplaatst. Dit heeft uiteraard een hele logische reden. JorCademy zat namelijk in de top 6 van een internationale ‘hackathon’ van Enable.

Als programmeur moet je wel een keer meedoen aan een hackathon. Dit zijn eigenlijk zowat de enige wedstrijden die gericht is op programmeurs. Een hackathon is namelijk een wedstrijd waar veel (jonge) hackers een programma proberen te maken die te maken heeft met het thema van de hackathon. Dit duurt min. 24 uur en gebeurt vaak op een bepaald pand waar alle teams aanwezig zijn. Bij de hackathon waar wij(Nick, Richard, Arthur en Julian en Pauline Maas als mentor) aan meededen was het thema pesten en vond de hackathon zich niet op een bepaalde plek plaats, maar mocht je gewoon overal werken. De top 6 van de hackathon gaat naar Facebook in Londen en hoort of zijn/haar team gewonnen heeft. Ook krijgt het team een goed hotel en een leuke workshop bij Facebook. Er zijn veel verschillende winnaars, maar de echte eerste plaats mag naar Rome om een bezoek te brengen aan het Ferrarimuseum en een professionele coureur te ontmoeten.

We hebben de hele zomer aan dit project gewerkt. We hadden als idee om een site te maken waarop je Pesters kunt rapporteren zodat de school ziet dat er iets mis is. Hier gaat de school dan snel achteraan. Ook hebben we een plek met nuttige informatie van betrouwbare bronnen en natuurlijk ook een forum waarop je met andere mensen kunt discussiëren over een onderwerp als pesten. Wij hebben deze site Project Peer genoemd, aangezien dit een project is en “Peer” gelijkheid betekend in het Engels. Op 29 September was de dag aangebroken dat we ons project moesten inleveren en moesten we in spanning afwachten op de uitslag. Uit die uitslag was gebleken dat we in de top 3 zaten en dus naar Londen mochten voor de definitieve uitslag!

Jammer genoeg mocht niet iedereen mee naar Londen. Julian en Arthur hadden geen toestemming gekregen i.v.m. school en andere persoonlijke zaken. Richard(Een nieuw lid van de JorCademy-crew), ik(Nick) en Pauline Maas(Mentor) hebben toestemming gekregen en mochten naar Londen. Op Maandag 12 oktober was de dag aangebroken dat we van Schiphol vertrokken naar Londen. Aangezien Engeland naast Nederland ligt is het 20151012_070751651_iOSniet lang vliegen en waren we binnen een uur in Londen. We gingen direct naar ons hotel(Hotel Russel) op Russel Square, wat echt een behoorlijk chique hotel is! We brachten onze spullen naar de hotelkamers en gingen op weg naar Facebook, waar we de andere winnaars ontmoetten en een hele leuke workshop kregen van Freeformers.

 

De workshop ging over prototypen, heel handig om te weten als je een professionele app wilt gaan maken die je ook echt tot een product wilt maken die door mensen kan worden gebruikt. We begonnen met het gebruiken van kaarten die API’s moesten voorstellen. Een API is als het ware een blokje van een ander programma, als bijvoorbeeld Twitter, die
je in je code plaatst. Dit is dan een stukje
code die ervoor zorgt dat er eigenlijk in jouw programma ook een programma draait die gelinkt is met de API. Heel handig dus. We moesten een probleem bedenken die we regelmatig hebben in het dagelijks leven. Daar zouden we dus een app voor gaan maken. Eén van die problemen was dat we veel pasjes hebben, maar dat die niet altijd zo makkelijk te vinden zijn. Daarom hadden ik en Richard een idee voor een app waarmee je in een winkel automatisch een QR-code scant. We hebben alle pagina’s van deze app uitgeschetst en daarna kwam het volgende stuk. We moesten een app gebruiken waarmee we onze schets interactief moesten maken. Deze app heet “Marvel” en is gratis verkrijgbaar in de App Store. Zo gezegd zo gedaan, we hebben onze app interactief gemaakt in Marvel. De Freeformers waren gelukkig enthousiast: “Wow, this looks very professional!” ;-).
Na deze leuke workshop gingen we terug naar het hotel om ons klaar te maken voor het 20151012_194418624_iOSavondeten en een beetje bij te komen van de middag. Het was een hele leuke hotelkamer met goede bedden en een mooie badkamer. In de avond gingen we met z’n drieën uitzoeken waar we gingen eten en aangezien ik niet zo veel lust is dat nogal een klus :-D. Gelukkig vonden we iets leuks: Een Pizzeria. We hebben heel lekker gegeten en gingen met een volle maag terug naar het hotel.

De volgende morgen moesten we al vroeg op o20151012_160704748_iOSm te ontbijten en daarna naar Facebook te gaan om te horen wie de winnaars zijn en een aantal mensen van o.a Twitter en Google te horen spreken en eventueel vragen te laten beantwoorden. We waren wat te laat door verwarring in het schema maar gelukkig op tijd om te horen welk team wat had gewonnen. Ook hoorden we zangtalent Molley Rainford nog zingen. Jonge zangeres van 14 jaar die al ver was gekomen in de Britains Got Talent. Dit was ook heel leuk. Uit het rapport van de jury bleek dat we een van de grote winnaars zijn! Er hebben zich in totaal 60 teams aangemeld uit 18 verschillende landen en wij mogen zeggen dat we een van de
20151013_114250270_iOSwinnaars zijn! Daar zijn we natuurlijk behoorlijk trots op. Iedereen die aanwezig was in de zaal kreeg een goodiebag mee waar veel leuke dingen in zaten die afkomstig waren van verschillende partners van de hackathon. Daarna was het alweer tijd om Facebook te verlaten. Natuurlijk heb ik op de Facebook wall wel even achtergelaten dat Team JorCademy aanwezig was ;-).

Toen we weg gingen bij Facebook hebben we met het Duitse team(Die de hoofdprijs heeft gepakt) afgesproken om een bus tour te doen door Londen. Hierbij zouden we langs o.a het British Museum en de Big ben komen. We gingen naar het hotel om onze spullen achter te laten en gingen op weg. Het Duitse team ging eerder weg aangezien ze Londen vanaf het water wilden zien, maar wij stapten 20151013_140227158_iOSpas uit bij de Big ben. Het was heel cool om de Big Ben een keer van heel dichtbij te zien en ook the Londen Eye was heel erg cool om te zien. Daarna gingen we nog met een overvolle underground naar the Tower  Bridge. Ook dit was natuurlijk heel gaaf om te zien. Daarna gingen we terug naar het hotel om onze spullen op te halen en gingen naar London Airport om terug te vliegen naar Schiphol, waar mijn ouders, broer en zusje al op me aan het wachten waren, waarna we weer terugreden naar Rotterdam.

Samengevat was het heel erg leuk om een keer in Londen geweest te zijn en mee te doen aan een hackathon. Heel verassend ook dat ons winnaars mogen noemen van de hackathon. Ook was het heel erg leuk om een keer in het buitenland te zijn geweest en te hebben gevlogen. Dit was namelijk mijn eerste keer. Samengevat was het top om erbij te zijn geweest!

2 gedachten over “JorCademy naar Londen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.