Eindelijk: het blog is weer terug. Na een aantal jaar van afwezigheid heb ik ervoor gekozen om het eerder geliefde blog weer actief te maken. In deze eerste post lees je meer over de reden dat het blog eerder is verdwenen en nu weer actief is. Ook zal ik aangeven wat voor soort posts je kunt verwachten in het nieuwe blog.

Reden voor afwezigheid

Een aantal jaren terug koos ik ervoor om het platform op de schop te doen. Ik wilde van JorCademy meer een echte ‘academy’ maken, met Codecademy en Linkedin Learning (destijds nog Lynda.com) als voorbeelden. In mijn ogen pastte een aantal onderdelen die destijds actief waren op JorCademy.nl niet in dit nieuwe platform, waaronder het blog. Ik koos er daarom voor deze uit het menu te halen. In de jaren die volgden is JorCademy heel erg veranderd, gedeeltelijk in positieve zin. Dan doel ik met name op de komst van het nieuwe lesmateriaal, waarmee je helemaal gratis kunt leren programmeren. Waar ik geen rekening mee hield, was dat een best aanzienlijk deel van de volgers hiermee automatisch zouden afhaken.

Het oude JorCademy (2015)
Het oude JorCademy.nl (2015), destijds nog met het blog op de voorpagina. 

Waarom juist nu een terugkeer?

Een reden om het blog weer actief te maken, is het vergroten van het bereik van JorCademy. Mijn doel was al die jaren (en is nog altijd) een digitaal vaardig Nederland, toegankelijk lesmateriaal om ‘de taal van de toekomst‘ te leren. Met een groter bereik, kan ik ook meer mensen kennis laten maken met programmeertaal. Een andere reden is natuurlijk omdat ik het schrijven van blogposts heel leuk vind. Maar waarom keert het blog juist nu terug?

Verleden jaar ben ik begonnen met mijn studie gamedevelopment in Breda. Hoewel de studie op zich best leuk was, ben ik na een aantal maanden tot de conclusie gekomen dat het voor mijn ontwikkeling beter zou zijn om een ‘echte’ informatica-opleiding te doen. Ik begin in september dan ook een informatica-studie in Utrecht. Het verschil ten opzichte van mijn tijd in Breda is echter dat ik verwacht (veel) minder vrije tijd te hebben voor JorCademy: minder tijd om video’s te maken. Dit terwijl ik nog altijd regelmatig content wil maken voor JorCademy. Een terugkeer van de blogposts, die voor mij makkelijke om te maken zijn, lijkt me daarom een gepaste oplossing voor iedereen: voor mij, maar ook voor jullie.

Eén van mijn creaties in Breda : een recreatie van de game Super Mario Bros. in C++.

De content die je kunt verwachten

Zoals ik eerder in deze post al aangaf, ga ik het komende jaar een ‘echte’ informatica-studie doen. Hoewel ik minder tijd heb om content te maken voor JorCademy, zit hier een positieve kant aan: de theorie die ik leer kan ik heel goed gebruiken voor mijn content op dit platform. Verwacht daarom veel posts met betrekking tot informatica en leren programmeren. Dat wil zeggen, posts omtrent verschijnselen en concepten binnen de informatica, zoals raytracing en Big O. Maar je kunt ook meer persoonlijke berichten verwachten, die misschien minder technisch zijn. Zo kan ik het me goed voorstellen dat middelbare scholieren studietips en mijn ervaringen als student ook interessant vinden. Tot slot kun je ook content verwachten over technologie in het algemeen. Met name nieuws over techbedrijven en technische innovaties.

Ik heb heel veel zin in dit nieuwe project. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie als volgers hiervan vinden en of jullie wellicht suggesties hebben voor onderwerpen die jullie graag willen terugzien op dit platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.