Zoals jullie weten ben ik twee weken geleden op het Jeugdjournaal geweest naar aanleiding van het winnen van de Gouden @penstaart. Die avond waren er zoveel mensen op mijn site dat de server overbelast raakte. We hadden er nooit rekening mee gehouden dat ik zoveel bezoekers tegelijkertijd op mijn site zou krijgen en om eerlijk te zijn liep de site op een oude trage laptop.

Op dat moment hadden we eigenlijk drie mogelijkheden:
1. we stoppen met de website;
2. we laten alles bij het oude, waardoor groei van de website eigenlijk was uitgesloten;
3. we pakken het allemaal juist wat grootser aan.

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat de eerste optie eigenlijk geen optie was en het winnen van de Gouden @penstaart gaf zo’n positieve boost dat ik, samen met mijn ouders, voor optie drie heb gekozen.

We hebben een veel snellere server gekocht en de installatie hiervan hebben we afgelopen week afgerond. Misschien hebben jullie al gemerkt dat de site nu een stuk sneller werkt.

Maar wat gaat er nu veranderen op JorCademy? Ten eerste gaan we zo snel mogelijk een forum openen waar we met elkaar kunnen praten over programmeren, computers, operating systems, hardware etc.

Ten tweede ben ik op zoek naar andere kinderen (of misschien zelfs volwassenen) die het ook leuk vinden hun kennis te delen via video’s of blogs. Ik zelf blijf Python doen, maar heb naast mijn schoolwerk op dit moment te weinig tijd om ook andere onderwerpen te behandelen.

Dus heb je verstand van programmeren in C#, maak je apps voor de iPhone of voor Android, weet je hoe je webapps moet maken, maak je leuke projecten met de Raspberry Pi of doe je iets anders leuks en creatiefs met de computer, neem dan contact met mij op.

Ik vind het leuk om met anderen in contact te komen die het leuk vinden om naast games hun computer ook voor creatieve dingen gebruiken en wie weet waar dit in de toekomst tot kan leiden……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.