Jullie zien op mijn blog weleens blogposts verschijnen waar ik een presentatie moet geven. Soms gebeurt dit op de leukste plekken. Vandaag was ik bij Paagman in Den Haag om iets te vertellen over het boek “Programmeren voor Kinderen” en te vertellen wat ik precies programmeer. Ik dacht eerst dat er niet dat er heel veel mensen zich zouden aanmelden voor mijn praatje, maar het bleek dat er ruim veertig aanmeldingen zijn en er kwamen zelfs nog meer mensen bij die zich ter plekke aanmeldden.

Toen ik bij Paagman aankwam, wist ik meteen dat dit niet zomaar een boekhandel is. Alles ziet er heel netjes uit en aan de buitenkant ziet het er veel kleiner uit dan het in werkelijkheid is. Ze hadden zelfs een klein restaurantje in de boekhandel zitten! Bij het restaurantje stond ook een podium waar ik allemaal posters zag met mijn foto en het boek erop. Naast het podium stond een kast met allemaal exemplaren van het boek “Programmeren voor kinderen” opgesteld.

De presentatie verliep heel goed. Het was een volle zaal en de kinderen waren heel erg enthousiast over de M-Bot en de Raspberry Pi. Sommige kinderen hadden de Raspberry Pi zelfs al thuis liggen. Na afloop waren er heel veel kinderen die het boek kochten en ook ouders en grootouders wilden het boek voor hun kinderen aanschaffen. Er waren ook heel veel mensen die het boek door mij wilden laten signeren en iemand wilde zelfs met mij op de foto! ;-).  Bij elkaar was het een hele geslaagde presentatie!

Ik kreeg ook nog een vraag of er ergens Scratch opdrachten te vinden zijn. Hier kan je een aantal kaarten downloaden waar uitdagende en leuke opdrachten opstaan.

FullSizeRender FullSizeRender-1 FullSizeRender-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.