Doordat ik vandaag veel afspraken had, had ik weinig tijd om met de Raspberry Pi bezig te zijn en dus zal dit verslag niet lang zijn. Ik heb wel een activiteit gedaan die ik nog wilde doen met de Raspberry Pi, dus die kan ik nu afstrepen.

Ik heb in het vorige verslag vermeld dat ik graag wilde kijken naar hoe het werkt om tutorials te volgen, zoals bijvoorbeeld die van JorCademy, en dat is dus wat ik vandaag in de beschikbare tijd heb gedaan. Ik heb op Youtube gekeken naar een aantal tutorials en ik was erg verrast. Je kon op de eerdere generaties Raspberry Pi helemaal niet(goed) video’s kijken maar op mijn Raspberry Pi 2 gaat dit vloeiend. Voor bijna iedereen is het natuurlijk een must om video’s te kunnen kijken en dus is het goed dat de Raspberry Pi in zo’n korte tijd zoveel vooruit is gegaan.

Terwijl je een tutorial kijkt wil je natuurlijk wel notities maken, maar dat werkt jammer genoeg niet zo snel op de Raspberry Pi.  Op mijn Surface Pro kan ik natuurlijk met een pen werken in OneNote en heb je ook meerdere schermen om op te werken, wat je niet van de Raspberry Pi kunt verwachten, maar het zou fijn zijn als hier een iets betere oplossing voor gevonden zou kunnen worden. Het standaard programma dat hiervoor op de Pi staat is natuurlijk LibreOffice Writer, waar ik gisteren naar gekeken heb, maar de tekst buggd  nog steeds en ook is dit meer voor het schrijven van bijv. scripts.

Ik vind het jammer dat ik weinig tijd had om met de Pi aan de slag te gaan, maar morgen heb ik meer tijd en dus kan ik weer meer tijd besteden aan de Raspberry Pi. Ook heb ik voor de komende dagen nog een belangrijk doel opgesteld, namelijk, wat ik al gisteren zei, het uitzoeken van webdevelopment op de Pi. Hier zal ik me waarschijnlijk nog enkele dagen mee bezig houden, maar als dit niet het geval is bedenk ik nog iets anders leuks om op de Pi te doen. Ideeën zijn altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.