Gisteren had ik veel afspraken waardoor ik niet veel kon doen en het een minder interessante blogpost was dan normaal. Vandaag is dit echter niet zo en dus heb ik ook meer kunnen kijken naar de Raspberry Pi.

Ik heb een beetje gekeken naar hetgeen waar ik nog naar wilde kijken: Webdevelopment. Ik heb wat rondgekeken op het internet en kwam toen bij AdaFruit WebIDE. Dit is natuurlijk al vrij bekend, vooral door het logo herken je het snel. Dit blijkt een IDE te zijn die in de browser zelf te gebruiken is. Handig en werkt ook goed. Er zijn natuurlijk ook andere opties, maar dit is een van de betere en bekendere.

Naast AdaFruit IDE herinnerde ik me weer een andere IDE die speciaal is gemaakt voor de Raspberry Pi en ik eerder al had gebruikt. Ik heb het hier over Google Coder en hiermee kun je via je Raspberry Pi in de browser op je normale desktop PC webdevelopen. Je maakt dus eigenlijk een soort webserver van de Raspberry Pi. Aangezien deze tool is gemaakt door Google is het eigenlijk alweer verzekerd van een goed uiterlijk, waardoor dit natuurlijk nog meer aanspreekt dan het al doet.

-Google Coder

Naast webdevelopment heb ik vandaag ook gekeken van de mail client die standaard op de Raspberry Pi staat. Dit is Claws Mail. Dit werkt heel goed en ik vond het ook al verrassend dat er überhaupt een mail client te vinden is op de Raspberry Pi. Ik heb deze tekst nu al vaker gezegd, maar dit had je een paar jaar geleden niet op de Pi kunnen doen dus is deze echt verbeterd in een korte tijd.

Vandaag heb ik weer naar veel dingen kijken, waar ik erg blij mee ben. Ik ga nog kijken wat ik de komende twee dagen ga doen maar ik heb al een idee. Ik wil namelijk wat meer weten over de webbrowser van PIXEL, Chromium. Laten we de komende twee dagen nog goed kijken naar mogelijkheden van PIXEL op de Raspberry Pi 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.