Nieuwste posts

Welkom op JorCademy.nl!

Op dit platform vind je tutorials waarmee je helemaal gratis en voor niets kunt leren programmeren. Aan hand van duidelijke video’s, leuke praktische opdrachten en (indien nodig) deskundige ondersteuning, leer je programmeertaal te lezen en schrijven. En dat allemaal op je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt.

Word nu lid van onze Discord-server! Hier kun je vragen stellen en anderen ontmoeten met interesse in techniek!

Waarom is leren programmeren belangrijk?

21-Eeuwse vaardigheden zijn van levensbelang. In de tijd waarin we juist zo afhankelijk zijn geworden van technologie, verwachten we een tekort aan specialisten die deze kunnen beheren en doorontwikkelen: programmeurs. Daarom is het van belang dat de kinderen van nu in ieder geval kennismaken met programmeertaal, zodat ze voor zichzelf kunnen beslissen of het wellicht een vak is dat ze in de toekomst willen beoefenen. JorCademy is hèt platform dat hier de middelen voor ter beschikking stelt. Hier vind je duidelijke, leuke tutorials en uitdagende praktische opdrachten voor elk niveau, van beginnend tot gevorderd programmeur.

“Passie en inzet spatten er vanaf. Veel up-to-date informatie, regelmatig vernieuwing en heel erg toegankelijk voor de lezers.”

Jury Gouden @penstaart 2015

Ontdek wat ons lesmateriaal jou te bieden heeft

Scratch

Scratch is een gebruiksvriendelijke programmeertaal, die speciaal is ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met code. De programmeertaal heeft een hele actieve community, bestaande uit miljoenen gebruikers.

Introductie tot de programmeertaal Scratch

Python

Python is een hele professionele programmeertaal, die wordt gebruikt door bedrijven als Google en Facebook. Het is een gebruiksvriendelijke en redelijk simpele programmeertaal, maar kan voor heel veel doeleinden worden gebruikt. 

Introductie tot de programmeertaal Python

Geen tijd te verliezen!

“Iedereen zou moeten leren programmeren,

aangezien het je leert hoe je moet denken!”

Steve Jobs (1955 – 2011)